Pályázat

 
GION NÁNDOR SZÉPIRODALMI PÁLYÁZAT 2015

A Gion Nándor Emlékház az idén is meghirdeti a Gion Nándor Szépirodalmi Pályázatot, amelynek célja a magyar irodalom és szellemiség gazdagodásának ösztönzése, új művek megírásának serkentése, a vajdasági magyar prózairodalom fellendítése, a gioni irodalmi diskurzusok továbbélésének ösztönzése.

Az idén a Forum Könyvkiadó Intézettel karöltve, a Magyar Nemzeti Tanács támogatásával az emlékház ifjúsági regénypályázatot hirdet az életvitelszerűen Szerbiában élő írók részére és novellapályázatot magyar nyelven alkotó szerzők részére.

A pályázatok három legjobb művének és a bírálóbizottság által kiadásra javasolt valamennyi alkotás megjelentetését az újvidéki Forum Könyvkiadó Intézet vállalja.

A pályamunkák beküldésének módja és határideje:

A jeligével ellátott novellák beérkezési határideje 2015. június 1-je, az ifjúsági regény kategóriában 2016. január 1-je. A novellapályázat eredményhirdetésére 2015. augusztus 30-án, a regénypályázat eredményének kihirdetésére pedig 2016. február 1-jén, Gion Nándor 75. születésnapján kerül sor a Gion Nándor Emlékházban Szenttamáson. A pályázók a beküldött pályaművekhez zárt borítékban csatolják személyi adataikat, pontos elérhetőségüket (lakcím, telefon, ímél). Az eredményeket a Gion Nándor Emlékház honlapján teszik közzé (http://www.gionnandoremlekhaz.org).

A kéziratok nyomtatott és elektronikus változatát kizárólag postai úton kérjük a Gion Nándor Emlékház címére küldeni:

 

Gion Nándor Emlékház

Popovača venac u. 30.

21480 Srbobran (Szenttamás)

Szerbia

 Bővebb információ: gionnandoremlekhaz@gmail.com